Set 2 perechi cercei cu surub Millefiori verde/alb

45,00 RON
.
Stoc 4
Cod produs - SKU ST2-1510-22
EAN 5949128122292
Stoc limitat

Descriere

Set 2 perechi cercei cu surub Millefiori

Decorat cu: sticla de Murano tip Millefiori

Culoare: verde/alb

Dimensiune: 10 mm

Material: otel inoxidabil, surub silicon cu inox


Detalii

SKU
ST2-1510-22
EAN
5949128122292
Categorii
Pentru
Femei
Tip produs
Cercei

Descriere brand

Despre sticla de Murano

Bijuteriile din sticla de Murano încânta privirea celor care le vad pentru prima data.  Sticla de Murano este podoaba ideala pentru cele care abordeaza un stil vestimentar colorat si casual.

Când spunem sticla de Murano, ne ducem cu gândul la Insula Murano, aflata la doar 2 km de Venetia. În acest orasel, care se bucura de autonomie proprie, s-a dezvoltat o industrie a sticlei devenita celebra. Mesterii foloseau nisip cuartos fin combinat cu diferite saruri aduse din cetatile feniciene Sidon (Liban), obtinând produse fara rival în lume.

Sticla de Murano se facea dupa retete secrete, la care se adauga o maiestrie unica a prelucrarii sticlei obtinute si a devenit un secret bine pazit. Marea majoritate a margelelor Murano se fabrica prin tehnica lamp-work, sau tehnica lampii si a fusului, inventata de mesterii sticlari din Murano în anii 1700.

Tehnica Lamp-work este cea mai dificila metoda de fabricare a margelelor, întrucât fiecare se lucreaza individual. Folosind o lampa pentru topit, tuburile si fâsiile de sticla Murano erau încalzite pâna la topire si înfasurate în jurul unei tije pâna se obtinea forma dorita.  Câteva straturi de sticla colorata si foite de aur si argint se folosesc pentru obtinerea efectului dorit. Dupa ce margeaua se raceste treptat, este scoasa de pe tija ramânând o gaura pentru însirat.

Margele „Wedding cake” (decorate cu straturi de sticla în forma de trandafiri, puncte si spirale) si margele cu foita venetiene (cu un amestec de culoare, cu foite de aur si argint) sunt doua tipuri de margele care se fabrica prin metoda lamp-work.

Când a fost introdusa tehnica cu lapma cu flacara, mesterii sticlari au descoperit ca pot topi fasiile si sufla în sticla. În prezent tehnica se numeste metoda Filigree si se foloseste la fabricarea margelelor din sticla de Murano cu dungi si spirale.

Millefiori (însemând „o mie de flori”) este sticla formata din  multiple fâsii de sticla colorata care sunt topite laolalta si puse în diagonala si încrucisat. Din sticla Millefiori se fabria margele colorate si bijuterii rafinate.

.. mai jos gasiti cateva bijuterii lucrate manual cu Sticla de Murano. Pentru toate produsele cu Sticla de Murano de pe GlamBazaar intrati aici ».

Pentru a alege o alta piatra naturala intrati aici »