Colier Millefiori bleu in baza bronz antic

42,00 RON
.
Stoc 3
Cod produs - SKU CL2-2310-21
EAN 5949128120038
Stoc limitat

Descriere

Colier fir organza cu banut Millefiori
Compozitie:

- fir organza auriu-bronz;

- pandantiv aliaj alama cu patina bronz antic cu murina transparent/bleu de 18 MM 
Dimensiune pandantiv: 33x25 MM
Lungime: 44 cm cu lantisor de prelungire de 4,5 cm

Detalii

SKU
CL2-2310-21
EAN
5949128120038
Categorii
Pentru
Femei
Info suplimentar
Bijuteriile GlamBazaar sunt insotite de certificat de garantie si autenticitate, alaturi de instructiuni de intretinere.
Ambalaj
Cutie Cadou
Detalii
Bijuteria este lucrata manual.
Brand
GlamBazaar
Tip produs
Colier
Pietre
Sticla
Culoare
Bleu
Material
Aliaj metalic
Tip
colier handmade cu pietre naturale
Inchidere
Lobster
Diametru inel
nu este cazul

Descriere brand

Despre sticla de Murano

Bijuteriile din sticla de Murano încânta privirea celor care le vad pentru prima data.  Sticla de Murano este podoaba ideala pentru cele care abordeaza un stil vestimentar colorat si casual.

Când spunem sticla de Murano, ne ducem cu gândul la Insula Murano, aflata la doar 2 km de Venetia. În acest orasel, care se bucura de autonomie proprie, s-a dezvoltat o industrie a sticlei devenita celebra. Mesterii foloseau nisip cuartos fin combinat cu diferite saruri aduse din cetatile feniciene Sidon (Liban), obtinând produse fara rival în lume.

Sticla de Murano se facea dupa retete secrete, la care se adauga o maiestrie unica a prelucrarii sticlei obtinute si a devenit un secret bine pazit. Marea majoritate a margelelor Murano se fabrica prin tehnica lamp-work, sau tehnica lampii si a fusului, inventata de mesterii sticlari din Murano în anii 1700.

Tehnica Lamp-work este cea mai dificila metoda de fabricare a margelelor, întrucât fiecare se lucreaza individual. Folosind o lampa pentru topit, tuburile si fâsiile de sticla Murano erau încalzite pâna la topire si înfasurate în jurul unei tije pâna se obtinea forma dorita.  Câteva straturi de sticla colorata si foite de aur si argint se folosesc pentru obtinerea efectului dorit. Dupa ce margeaua se raceste treptat, este scoasa de pe tija ramânând o gaura pentru însirat.

Margele „Wedding cake” (decorate cu straturi de sticla în forma de trandafiri, puncte si spirale) si margele cu foita venetiene (cu un amestec de culoare, cu foite de aur si argint) sunt doua tipuri de margele care se fabrica prin metoda lamp-work.

Când a fost introdusa tehnica cu lapma cu flacara, mesterii sticlari au descoperit ca pot topi fasiile si sufla în sticla. În prezent tehnica se numeste metoda Filigree si se foloseste la fabricarea margelelor din sticla de Murano cu dungi si spirale.

Millefiori (însemând „o mie de flori”) este sticla formata din  multiple fâsii de sticla colorata care sunt topite laolalta si puse în diagonala si încrucisat. Din sticla Millefiori se fabria margele colorate si bijuterii rafinate.

.. mai jos gasiti cateva bijuterii lucrate manual cu Sticla de Murano. Pentru toate produsele cu Sticla de Murano de pe GlamBazaar intrati aici ».

Pentru a alege o alta piatra naturala intrati aici »