Descriere
Bratara otel inox talisman zodia Leu
Decorat cu: ochi de tigru, carneol, piatra soarelui maro si albastra, turcoaz, chihlimbar, jad roz
Compozitie: otel inoxidabil, sistem prindere carlig
Lumgine bratara: 63 MM in diametru
Detalii
Produse recomandate
Produse recomandate
Descriere brand
Chihlimbarul este rasina fosilizata de 50 de milioane de ani din padurile preistorice de pin. Se considera ca pinii eliminau rasina (adica ceea ce noi cunoastem drept chihlimbar) ca arma de aparare impotriva ciupercilor si a insectelor. Moleculele din rasina s-au amestecat formând, intr-un final, „plasticul” natural pe care-l cunoastem azi drept chihlimbar. Adesea, chihlimbarul contine insecte fosilizate, fire de par de mamifere sau alte materii organice. Pietrele ce contin astfel de materiale sunt considerate mai valoroase, indeosebi cand este conservat intregul organism.
Proprietati metafizice ale chihlimbarului
Se considera ca chihlimbarul absoarbe energia negativa si ca ofera in schimb energie buna, linistitoare, care ajuta la calmarea nervilor si la obtinerea unei bune dispozitii. Culorile diferite ale chihlimbarului sunt adesea folosite pe chakrele cu culorile corespunzatoare pentru a ajuta la deschiderea acestora si la curatare. Chihlimbarul galben este folosit in mod traditional de vindecatori pentru alinarea durerilor de stomac si de ficat.
Chihlimbarul a fost folosit, de-a lungul timpului, ca talisman pentru curaj si incredere in sine si se considera ca aduce noroc razboinicilor in batalie. In unele culturi, chihlimbarul simbolizeaza reinnoirea juramintelor de casatorie si e folosit pentru indeplinirea promisiunilor.
Chihlimbarul natural va pluti, in timp ce chihlimbarul sintetic se va scufunda.
Cele mai mari resurse de chihlimbar se gasesc de-a lungul coastei Poloniei Germaniei si in Rusia. Râurile din trecut au purtat depozitele de rasina din zonele impadurite catre cele care se aflau sub nivelul marii, unde au fost ingropate sub sute de metri de nisip. Alte zone cu resurse de chihlimbar sunt in Sicilia, Romania, Mexic, Republica Dominicana si de-a lungul coastei estice a Statelor Unite.
Proprietati geologice ale chihlimbarului
Doar 15% din chihlimbarul extras in prezent se poate folosi la fabricarea bijuteriilor. Restul se foloseste la fabricarea „chihlimbarului presat” natural. Acest material este supus unei presiuni de 3000 de atmosfere si la 284-482 grade F intr-o substanta care poate fi usor confundata cu chihlimbarul natural.
Pentru a verifica daca chihlimbarul este natural sau a fost combinat cu stabilizatori de rasina, incalziti un ac de cusut pana se inroseste. Apoi, infigeti acul in chihlimbar (preferabil pe parte din spate a pietrei). Daca se simte un miros de pin, atunci chihlimbarul este natural. „Chihlimbarul presat” va scoate un miros de plastic.
Ingrijirea corespunzatoare a chihlimbarului
Chihlimbarul este o piatra foarte sensibila si trebuie ingrijita cu delicatete. Se zgârie usor si e sensibila la chimicale, materiale abrazive, acizi, solutii caustice, alcool si parfum. De asemenea, chihlimbarul este inflamabil si devine incandescent când e supus direct focului. Razele puternice de lumina, apa fierbinte si curatarea ultrasonica pot distruge aceasta piatra. Pentru curatarea chihlimbarului, folositi apa la temperatura camerei, un sapun fin si un prosop moale.
.. mai jos gasiti cateva bijuterii lucrate manual cu Chihlimbar. Pentru toate produsele cu Chihlimbar de pe GlamBazaar intrati aici ».
Pentru a alege o alta piatra naturala intrati aici »