Descriere
Bratara din lantisor argint cu piatra citrin
Compozitie: argint 925
Decorat cu: piatra semipretioasa naturala citrin sferic 8 MM
Greutate: 1,87 grame
Lungime bratara: 16,5 cm cu lantisor de prelungire de 4 cm
Video
Detalii
Produse recomandate
Descriere brand
O scurta istorie a citrinului
Din cele mi vechi timpuri, citrinul era denumit „piatra soarelui” si se considera ca aceasta nestemata are puterea de a pastra în ea lumina soarelui si de a proteja împotriva muscaturilor de sarpe. Culoarea acestuia a fost asociata cu aurul, iar citrinul a devenit cunoscut drept „piatra negustorului”. Se considera ca citrinul îmbunatateste comunicarea si ca atrage bogatia.
La romani, citrinul era piatra lui Mercur, mesagerului zeilor, si era folosit la gravuri intaglio.
Proprietatile metafizice si vindecatoare ale citrinului
Galbenul este culoarea chakrei corespunzatoare plexului solar, iar citrinul este asociat cu aceasta chakra. Se considera ca vindeca durerile de cap si ca trateaza depresia si bolile de ficat, de splina, ale sistemului digestiv si ale vezicii. Unii cred ca citrinul ajuta la obtinerea prosperitatii.
Descrierea stiintifica a citrinului
Citrinul este o forma de cuart, asemeni ametistului, aventurinului si cuartului roz. Citrinul este un mineral pe baza de dioxid de siliciu.
Citrinul natural este rar. Numele sau deriva de la „lamâie” având o culoare galbuie (datorita continutului de fier). Majoritatea gemelor de citrin de pe piata sunt obtinute din ametiste sau cuart fumuriu încalzite de temperaturi de 300- 350 grade Celcius. Ametistul brazilian devinde galben la 300-350 grade Celius, pe când cuartul fumuriu îsi schimba culoarea la temperaturi mai joase (250 grade Celcius). Aceste pietre obtinute prin procese de încalzire au o nuanta portocalie.
Din cauza culorii, uneori citrinul este confundat cu topazul galben, beriliul galben (smarald) sau turmalina galbena.
Îngrijirea corespunzatoare a citrinului
Citrinul are o duritate de 7 din 10 si este o piatra casanta. Manipulati cu grija bijuteriile cu citrin si nu le scapati pe jos! Citrinul se poate curata cu apa calda si sapun.
De asemenea, prin procedeul de curatare se purifica piatra. Este de evitat purificarea cu apa salina, curatarea cu abur sau cu ultrasunete si expunerea îndelungata la soare, întrucât citrinul îsi poate schimba culoarea.
.. mai jos gasiti cateva bijuterii lucrate manual cu Citrin. Pentru toate produsele cu Citrin de pe GlamBazaar intrati aici ».
Pentru a alege o alta piatra naturala intrati aici »